Migranti ugrožavaju imovinu i živote građana Bosanske Krajine i nacionalnu sigurnost BIH

Kongres Bošnjaka Svijeta-KBS je nevladina, nestranačka i neprofitabilna globalna organizacija Bošnjaka osnovana 16. jula 2011 godine u Sarajevu. Glavni zadatak i uloga KBS je koordiniranje, saradnja i udruživanje Bošnjaka kako u domovini tako i u svijetu u cilju promoviranja i zaštite prava i interesa bošnjačkog naroda, njegove etničke posebnosti u jedinstvenoj, cjelovitoj, suverenoj, demokratskoj i prosperitetnoj državi Bosni i Hercegovini.

Pismo Kongresa Bosnjaka svijeta ambasadorima PIC-a

Kongres Bošnjaka Svijeta, se oglasio i uputio pisma ambasadorima PIC-a, povodom ilegalnih i nepravednih suđenja veterana ARBIH od strane susjedne države Srbije. Pisma su upućena ambasadama Velike Britanije, Sjedinjenih Američkih Država, Njemačke, te Osce Misiji u Bosni i Hrcegovini, kao i Uredu Visokog predstavnika za BIH.

Subcategories

KBS Info

Kongres Bošnjaka Svijeta je nevladina organizacija osnovana 2011. god. Cilj Kongresa je osnaživanje države Bosne i Hercegovine kroz povratak prognanih te formiranje poslovne asocijacije privrednika iz BiH i dijaspore radi poslovne saradnje i otvaranja novih radnih mjesta.

Office Sarajevo