KBS obilježava „Dan bijelih traka“: Pamtimo Prijedor!

Bh. tim Kongres Bošnjaka svijeta (KBS) pokrenuo je akciju podjele „bijelih traka“ u zakonodavnoj  i izvršnoj vlasti BiH. KBS se uključuje u dostojno obilježavanje Dana bijelih traka 31.5. 2021., kao znak čuvanja historijskog pamćenja na tragične dane zločina nad Bošnjacima i Hrvatima Prijedora. 

DESET GODINA KONGRESA BOŠNJAKA SVIJETA

Dok je pandemija koronavirusa blokirala rad mnogih svjetskih organizacija Kongres Bošnjaka Svijeta (KBS) je tokom nje postao jači, te čak i povećao broj ali i značaj svojih aktivnosti. 

KBS upozorava i apeluje: Glasači iz dijaspore su ogorčeni zbog nesloge pro-BiH stranaka u Mostaru.

Kongres Bošnjaka Svijeta (KBS) je nestranačka, nevladina i samofinansirajuća  organizacija koja izbjegava komentiranje političkih stranaka i njihovih međustranačkih koalicija ili dogovora.

Čestitika povodom Dana Armije RBiH, za očuvanje i odbranu njenih i naših prava....

Na početku brutalne agresije na Bosnu i Hercegovinu od susjeda, potpomognutih iznutra, bez oružja i u svakom pogledu inferiorni, patrioti naše domovine uspjeli su munjevitom brzinom da se organizuju i formiraju Armiju Republike Bosne i Hercegovine.

Pismo KBS-a Ambasadorima povodom najave smjene Valentina Inzka

Poštovani Ambasadori, Budući državni sekretaru SAD-a, Specijalni predstavniče za Zapadni Balkan:

Subcategories

KBS Info

Kongres Bošnjaka Svijeta je nevladina organizacija osnovana 2011. god. Cilj Kongresa je osnaživanje države Bosne i Hercegovine kroz povratak prognanih te formiranje poslovne asocijacije privrednika iz BiH i dijaspore radi poslovne saradnje i otvaranja novih radnih mjesta.

Office Sarajevo