Online konferencija: „Strateška vizija budućnosti“

Radna grupa za Bosnu i Hercegovinu

Online konferencija

„Strateška vizija budućnosti“

Subota, 13.11.2021.godine

Kongres Bošnjaka Svijeta zahtjeva od Srbije da kazni odgovorne za ilegalno hapšenje Adele Melajac Karahmetović

Iz niza posljednjih napada na Bošnjake Sandžaka od strane velikosrpskih ekstremista posebno se izdvaja protivustavno privođenje Adele Melajac Karahmetović zbog intoniranja legalne i zakonski regulisane himne Bošnjaka Sandžaka.

DESET GODINA KONGRESA BOŠNJAKA SVIJETA

Dok je pandemija koronavirusa blokirala rad mnogih svjetskih organizacija Kongres Bošnjaka Svijeta (KBS) je tokom nje postao jači, te čak i povećao broj ali i značaj svojih aktivnosti. 

KBS obilježava „Dan bijelih traka“: Pamtimo Prijedor!

Bh. tim Kongres Bošnjaka svijeta (KBS) pokrenuo je akciju podjele „bijelih traka“ u zakonodavnoj  i izvršnoj vlasti BiH. KBS se uključuje u dostojno obilježavanje Dana bijelih traka 31.5. 2021., kao znak čuvanja historijskog pamćenja na tragične dane zločina nad Bošnjacima i Hrvatima Prijedora. 

Čestitika povodom Dana Armije RBiH, za očuvanje i odbranu njenih i naših prava....

Na početku brutalne agresije na Bosnu i Hercegovinu od susjeda, potpomognutih iznutra, bez oružja i u svakom pogledu inferiorni, patrioti naše domovine uspjeli su munjevitom brzinom da se organizuju i formiraju Armiju Republike Bosne i Hercegovine.

Subcategories

KBS Info

Kongres Bošnjaka Svijeta je nevladina organizacija osnovana 2011. god. Cilj Kongresa je osnaživanje države Bosne i Hercegovine kroz povratak prognanih te formiranje poslovne asocijacije privrednika iz BiH i dijaspore radi poslovne saradnje i otvaranja novih radnih mjesta.

Office Sarajevo