Ministar odbrane primio delegaciju KBS-a, razgovor o čanstvu BiH u NATO-u

Dana 15.07.2022.godine predsjednik Kongresa Bošnjaka svijeta, koordinator za NATO članstvo WGBiH (Radna grupa za Bosnu i Hercegovinu) Azem Dervišević

Online konferencija: Euroatlanske integracije Bosne i Hercegovine - „Put ka sigurnosti i prosperitetu“

Dragi članovi i simpatizeri Kongresa Bošnjaka svijeta, zadovoljstvo nam je da vas obavijestimo da će Kongres Bošnjaka svijeta nakon uspješno održane online konferencije u novembru prošle godine, ponovo biti domaćin online konferencije Radne grupe za Bosnu i Hercegovinu.

VIDEO: Kongres Bošnjaka Svijeta (KBS) - 10 godina rada

Reportaža povodom obilježavanja desete godišnjice Kongresa Bošnjaka Svijeta (KBS) 2011. - 2021. Dok je pandemija koronavirusa blokirala rad mnogih svjetskih organizacija Kongres Bošnjaka Svijeta (KBS) je tokom nje postao jači, te čak i povećao broj ali i značaj svojih aktivnosti.

Kad ministar pravde radi protiv pravde

Povodom privatnog pisma jednog ministra oglasio se „Kongres Bošnjaka svijeta“ !

„Ministar pravde u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine Josip Grubeša  zloupotrebom funkcije ministra, oglasio se povodom presude  Kantonalnog suda u Bihaću  u predmetu protiv optuženog  Hamdije Abdića- Tigra i ostalih za ubistvo generala  HVO-a Vlade Šantića.

KBS: HNS ima ambiciju da se institucionalno pozicionira

Povod da se Kongres Bošnjaka svijeta obrati javnosti ovim saopštenjem je neprimjerna i politički veoma agresivna reakcija Hrvatske demokratske zajednice BiH na Odluku Centralne izborne komisije o raspisivanju opštih izbora u Bosni i Hercegovini koji će se  održati 02.10.2022. godine kako je to uređeno Izbornim zakonom Bosne i Hercegovine.

Subcategories

KBS Info

Kongres Bošnjaka Svijeta je nevladina organizacija osnovana 2011. god. Cilj Kongresa je osnaživanje države Bosne i Hercegovine kroz povratak prognanih te formiranje poslovne asocijacije privrednika iz BiH i dijaspore radi poslovne saradnje i otvaranja novih radnih mjesta.

Office Sarajevo