KBS upozorava i apeluje: Glasači iz dijaspore su ogorčeni zbog nesloge pro-BiH stranaka u Mostaru.

Kongres Bošnjaka Svijeta (KBS) je nestranačka, nevladina i samofinansirajuća  organizacija koja izbjegava komentiranje političkih stranaka i njihovih međustranačkih koalicija ili dogovora.

Pismo KBS-a Ambasadorima povodom najave smjene Valentina Inzka

Poštovani Ambasadori, Budući državni sekretaru SAD-a, Specijalni predstavniče za Zapadni Balkan:

Posjeta banjalučkoj Biskupiji

Dana, 1.12.2020.godine delegacija KBS-a u kojoj su bili predsjednik KBS-a Azem Dervišević, i predsjednik Nadzornog odbora Sulejman Vranj, boravili su u prijateljskoj i radnoj posjeti kod uvaženog biskupa Franje Komarice u banjolučkoj biskupiji u Banja Luci.

Gradonačenik Bihaća primio delegaciju KBS-a

Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić ugostio je predstavnike Kongresa Bošnjaka Svijeta na čelu sa predsjednikom Azemom Dervišević. Gradonačelnika Fazlića predstavnici KBS upoznali su sa aktivnostima ovog udruženja i nastavu uspješne saradnje sa Gradom Bihaćem.

Regionalna konferencija: Bošnjaci na tromeđi u borbi za ravnopravnost i progres

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Regionalna konferencija na kojoj su učestvovali predstavnici Kongresa Bošnjaka Svijeta, i predstavnici Bošnjačkog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji i Bošnjačkog vijeća u Crnoj Gori, koja je imala za cilj da se definiše okvir koji će doprinijeti održivoj suradnji među ključnim institucijama Bošnjaka u regionu i dijaspori, s posebnim osvrtom na unapređenje suradnje u područjima ekonomije, prava i zakonitosti, te obrazovanja, kulture i sporta, je ostvarila svoju primarnu svrhu.

Subcategories

KBS Info

Kongres Bošnjaka Svijeta je nevladina organizacija osnovana 2011. god. Cilj Kongresa je osnaživanje države Bosne i Hercegovine kroz povratak prognanih te formiranje poslovne asocijacije privrednika iz BiH i dijaspore radi poslovne saradnje i otvaranja novih radnih mjesta.

Office Sarajevo