Dan nezavisnosti BiH proslavljen u Bostonu

Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine proslavljen je i u Bostonu, u organizaciji Kongresa Bošnjaka Svijeta i članova Bošnjačke zajednice Boston, u prostorijama novootvorenog zdanja bošnjačkog Islamskog kulturnog centra.

Manifestaciji je prisustvovao veliki broj posjetilaca, a posjetioci su bili svi oni koji, bez obzira što su hiljade kilometara daleko od svoje Bosne, nastoje da je sa ponosom predstavljaju i nose u svojim srcima.
Specijalni gosti dvodnevne manifestacije bili su akademik Abdulah Sidran i Ahmet Sejdić, bivši komandant 1. Višegradske brigade, te muftija IZ BiH za Sjevernu Ameriku Sabahudin ef. Ćeman,a svečanost su nam uljepšali i naši naši prijatelji, saradnici i aktivisti iz New Yorka i Jacksonvillea.
U periodu između svečanih dijelova manifestacije i 06. i 07. marta, održavani su i značajni radni sastanci u čijem fokusu su bili ujedinjenje i ujedinjeno djelovanje bošnjačkih organizacija u Sjevernoj Americi kao i čvršće veze sa organizacijama u domovini i drugim državama svijeta koje imaju iste ili slične programske ciljeve.
Zahvaljujemo se svim posjetiocima naših događaja, a posobno gostima iz drugih gradova Sjeverne Amerike, uvaženom muftiji Sabahudinu ef. Ćemanu, Koordinatoru bošnjačkih organizacija g. Kasimu Delaliću i specijalnim gostima iz domovine akademiku Abdulahu Sidranu i komandantu i potpredsjedniku Kongresa Bošnjaka svijeta Ahmetu Sejdiću


Print   Email

Related Articles