Održana manifestacija Dani Kongresa Bošnjaka Svijeta – Od Drine do Une

Održana manifestacija Dani Kongresa Bošnjaka Svijeta – Od Drine do Une

U periodu  od 11.07. 2018 do 14.07.2018 uspjeli smo održati vrlo uspješnu manifestaciju Dani Kongresa Bošnjaka Svijeta –„Od Drine do Une“. Ovo je inače manifestacija koju smo prvi put upriličili 2016. godine, i svakako planiramo da postane tradicionalna, i da se održava u vrijeme kada se održavaju i naše izvještajne i izborne Skupštine.

I ove godine smo kao organizacija 11. jula prisustvovali ukopu žrtava u Potočarima. Obišli smo i  Krajinu te u Fajtovcima kod Sanskog Mosta, potom u Bužimu i u Bihaću odali počast našim velikanima generalu Izetu Naniću, generalu Mehmedu Alagiću i dr. Irfanu Ljubijankiću.

U Muzeju 1. zasjedanja AVNOJa u Bihaću održali smo tribinu posvećenu temi Globalno djelovanje Bošnjaka. Učesnici tribine bili su Enis Imamović, poslanik iz reda bošnjačkog naroda u Narodnoj Skupštini Republike Srbije, Denis Striković, politolog, gradski vijećnik u Ljubljani, naš potpredsjednik Ahmet Sejdić i naš predsjednik Azem Dervišević.

Naravno nismo zaobišli ni Banja Luku gdje smo se sastali sa političkim predstavnicima Bošnjaka u manjem BH entitetu RS.

14. jula u Sali Parlamentarne Skupštine BiH održana je i naša izvještajna Skupština, a na kraju je uslijedilo i predstavljanje kandidata za člana Predsjedništva BiH iz redova bošnjačkog naroda koje smo organizovali i realizovali u kongresnoj sali hotela Holiday.

Zahvaljujemo se svim učesnicima, našim članovima koji su doslovno doputovali sa svih strana svijeta kako bi bili dio cijele ove priče, i naravno zahvaljujemo se i našim gostima koji su nas podržali svojim prisustvom tokom trajanja ove višednevne manifestacije.

Kongres Bošnjaka Svijeta

Related Articles

KBS Info

Kongres Bošnjaka Svijeta je nevladina organizacija osnovana 2011. god. Cilj Kongresa je osnaživanje države Bosne i Hercegovine kroz povratak prognanih te formiranje poslovne asocijacije privrednika iz BiH i dijaspore radi poslovne saradnje i otvaranja novih radnih mjesta.

Office Sarajevo