DANI KONGRESA BOŠNJAKA SVIJETA 2016

DANI KONGRESA BOŠNJAKA SVIJETA 2016

Kongres Bošnjaka Svijeta od 10. do 18. jula, ove godine  organizuje sedmičnu manifestaciju pod nazivom “DANI KONGRESA BOŠNJAKA SVIJETA 2016”.

Nekoliko je  razloga da se Upravni Odbor odlučio za ovakav višednevni program, a najvažniji su:

  1.  Bosna i Hercegovina je nefunkcionalna država koja je aktuelnom političkom konstitucijom stvorila armiju nezaposlenih, diskriminiranih i etnički podjeljenih građana.
  2. Sadašnji “Dejtonski ustav BiH” je odavno identifikovan kao prepreka bilo kojem progresu i integraciji države u Evropsku Uniju i NATO pakt.
  3. Nepostojanje zajedničke državne platforme za ekonomski napredak.
  4. Konstantno zaduživanje kod međunarodnog monetarnog fonda (MMF) čija sredstva se uglavnom troše za plaćanje glomaznog birokratskog aparata, dok se vrlo malo planira i odvaja za konkretne razvojne ekonomske projekte.
  5. Duboko ukorijenjen kriminal i korupcija čak i u najvišim državnim i entitetskim institucijama koje su pozvane da se bore protiv toga
  6. Konstantno negiranje države, državnosti i presuđenog genocida nad Bošnjacima tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu koje dolazi uglavnom iz manjeg BH entiteta i nesankcionisanje tih počinilaca iz najviših političkih struktura tog entiteta
  7. Marginaliziranje i demoniziranje stručnosti, akademske neovisnosti i medijske etičnosti na račun stranačke podobnosti i korumpiranih političkih struktura.
  8. Komunikacija sa nevladinim organizacijama sličnog programa djelovanja u cilju jačanja zajedničkog  patriotskog fronta za izgradnju prosperitetne, demokratske i moderne građanske države Bosne i Hercegovine sa nadom da buduće generacije nikad neće morati biti na putu progona sa svog ognjišta.
  9. ….

Pozivamo BH medije da objave ovu informaciju, plakate Dana KBS u BiH i  Javne Tribine kao i da prisustvuju našoj manifestaciji. Vaše prisustvo možete najaviti Glavnom Uredu KBS u Sarajevu putem emaila: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  ili na telefon 033/ 222 886.

Upravni Odbor Kongresa Bošnjaka Svijeta  

KBS Info

Kongres Bošnjaka Svijeta je nevladina organizacija osnovana 2011. god. Cilj Kongresa je osnaživanje države Bosne i Hercegovine kroz povratak prognanih te formiranje poslovne asocijacije privrednika iz BiH i dijaspore radi poslovne saradnje i otvaranja novih radnih mjesta.

Office Sarajevo