Delegacija Kongresa Bošnjaka Svijeta u posjeti Arheološkom parku: Bosanska piramida Sunca

Delegacija Kongresa Bošnjaka Svijeta je bila počašćena da po pozivu Fondacije "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca" izvrši obilazak kompleksa piramida. U ugodno pripremljenom protokolu najviše je vremena provedeno u podzemnom kompleksu tunela Ravne, gdje smo imali priliku uvjeriti se u niz fenomena objekata i sadržaja koje je ljudska ruka i majka priroda izgradila i održala.

Za detaljnije utiske bi trebalo puno prostora, što ćemo iskoristiti u nekoj drugoj prilici, a ovaj put želimo iskazati naše uvjerenje da se radi o izuzetno značajnom otkriću, šansi i faktu historije i civilizacije u Bosni i Hercegovini. Stoga, toplo preporučujemo svima, prvenstveno građanima Bosne i Hercegovine, ali i ostalim Bosancima i Hercegovcima i drugima zainteresiranim u ostalim državama svijeta da posjete "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca" i lično se uvjere u postojanje kompleksa piramida u Bosni i Hercegovini.

KBS Info

Kongres Bošnjaka Svijeta je nevladina organizacija osnovana 2011. god. Cilj Kongresa je osnaživanje države Bosne i Hercegovine kroz povratak prognanih te formiranje poslovne asocijacije privrednika iz BiH i dijaspore radi poslovne saradnje i otvaranja novih radnih mjesta.

Office Sarajevo